Ons Verhaal

Hoe is Faith in Nature begonnen? Het verhaal van avocadozaad tot internationaal natuurlijk beauty merk.

 

Hoe is Faith in Nature begonnen?

First-Office-&-Beetle

Midden in de drukte van het bruisende New York City, ontdekte Rivka Rose al op jonge leeftijd haar aangeboren passie voor moeder natuur. Tijdens haar tripjes naar de groentewinkel kocht zij avocadozaad dat zij daarna plantte en met plezier zag groeien. Later maakte zij kruidenbalsems in haar keukengootsteen met handgeplukte, pure ingrediënten.

Nadat zij naar Schotland verhuisde, kreeg zij te maken met een heel ander klimaat. Het was toen dat Rivka een hydraterende crème ontwikkelde die haar huid beschermde tegen de gure Schotse wind. En dat was de start van Faith in Nature. Haar missie was het creëren van betaalbare schoonheids- en verzorgingsproducten voor iedereen op basis van natuurlijke, plantaardige ingrediënten die daarbovenop ook nog eens milieu- en diervriendelijk waren. Destijds was dit een unieke visie in het Verenigd Koninkrijk daar zelfs de meest ‘natuurlijke’ assortimenten gebruik maakten van minerale oliën en synthetische parfums.

Na meerdere bezoeken naar de apotheker om ingrediënten en flesjes, en trips naar Londen om haar producten te promoten vanuit haar rugzak besefte Rivka dat de ideale wereld van biologische en fair trade producten niet bestond. Het was niet populair en vooral niet gangbaar. Maar dankzij haar doorzettingsvermogen en passie slaagde Rivka erin om haar eigen assortiment te realiseren.

40 jaar later houdt Faith in Nature nog steeds vast aan haar basiswaarden: ethisch, kwaliteitsvol, hoge standaard, correcte prijs-kwaliteitverhouding. En tot op de dag van vandaag plant Rivka nog steeds avocadozaad.

Tijdlijn

Rivka with the first Faith in Nature mixer

 

1970s
Rivka creëert haar eerste product: biologische zeewiershampoo. Het zeewier verzamelde ze aan de Britse kust en weekte het daarna los om er extract van te maken. Rivka opende haar allereerste productiecentrum in Edinburgh. Ze kocht er twee aanpalende winkeltjes die ze samenvoegde: eentje deed dienst als kantoor en dispatch center, en het andere als productiecentrum.

1980s
Het merk wordt steeds populairder en verhuist naar een groter productiecentrum in Lancashire. Maar Faith in Nature blijft maar groeien en al snel wordt het ook daar te krap!

2008
Faith in Nature barst uit zijn voegen en heeft nood aan een nog groter productiecentrum. Ze gaan van een ruimte van 235 m2 naar een ruimte van maar liefst 2800 m2!

2014
Faith in Nature is trots om de nummer 1 haarverzorginglijn te zijn in de Gezonde voeding sector!

First-Display-Stand
 

2015
Faith in Nature doneert producten ter waarden van £15,000 aan InKind Direct. De organisatie werd gesticht in 1997 door HRH The Prince of Wales en verdeelt donaties van bedrijven over verschillende goede doelen in zowel het Verenigd Koninkrijk als over de hele wereld. Rivka werd uitgenodigd voor ‘afternoon tea’ in het Clarence House, samen met andere InKind Direct sponsors.

2016
Rivka viert het veertigjarige jubileum van Faith in Nature. Ons award-winning merk produceert nu meer dan 200 natuurlijke producten waaronder haarverzorging, huidverzorging, babyproducten en huishoudelijke producten.

Rivka in field of lavender

Wij gebruiken cookies om het winkelen gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Lees er meer over
x
Ontvang 25% korting op je eerste aankoop!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 25% korting op je eerste aankoop. Bovendien blijf je zo steeds op de hoogte van onze promoties en nieuwigheden.

En natuurlijk kun je ook altijd weer uitschrijven.

Oeps, er is een probleem met je e-mail adres.

Dankjewel Ingeschreven op onze nieuwsbrief? Verwacht dan binnenkort een e-mail van ons. Niets ontvangen, controleer ook je spam folder.

Welkom op Faith in Nature!